Kalamarkkinat syntyi Tampereella

 PIRKANMAAN   KALATALOUSKESKUS  

 OSAKASKUNTIEN   LUVANMYYNTIPISTEET  

 RAPUTALOUS  

 TAMPEREEN  
KALAMARKKINAT  

 

PIRKANMAAN  
KALAPAIKAT  


KALAPASSI  

KUHAMAA-PROJEKTI  

SAALISPÄIVÄKIRJA  

 PIRKANMAAN   KALATALOUSKESKUS   etusivulle  

 
  Tampereen kalamarkkinat 
 

 

Tampereen kalamarkkinat - kevät

Markkinat pidettiin 27-29.4.2018 Laukontorilla.  Kalamarkkinoilla kävi  30´000 asiakasta.  Kevään markkina-aluetta rajoittaa Laukontorin rantaan rakennettava ravintola rakennus.  Tästä johtuen emme myyneet paikkoja Nalkalankadulle. Yleisön rakastamaa kalaruokaa oli saatavilla heti lämpimänä syötävästä loimulohesta aina myöhemmin kotona nautittaviin maustekaloihin tai muihin säilykkeisiin. 

Syksyllä markkinat pidetään 28-30.9.2018 ja silloin meillä on taas käytössä koko markkina-alue.  Tervetuloa taas syksyllä.

- - - - - - - -

Kalamarkkinat syntyi Tampereella

Rannikkokaupungeissa on pidetty silakkamarkkinoita. Ne ovat säilyttäneet suuren yleisön kiinnostuksen kautta vuosikymmenten. Pirkanmaan kalatalouskeskuksessa heräsi kiinnostus samantyyppisen tapahtuman järjestämiseen. Halusimme kuitenkin jotain uutta ja siihen mukaan vähän vanhaa. Tältä pohjalta alkoi kalamarkkinoiden kehittely.

Suomen ensimmäiset kalamarkkinat pidettiin Tampereella vuonna 1991 Laukontorilla. Tapahtuman suunnittelussa tietoisesti valitsimme nimeksi kalamarkkinat eikä silakkamarkkinat. Silakkamarkkinoilla on oma historiansa eikä idean suora kopioiminen toimi. Kalamarkkinoilla tuodaan esille kaikenlaista kalaa, silakka on yksi laji muiden joukossa.

Ensimmäisenä vuonna markkinat pidettiin syksyllä mutta yleisön pyynnöstä tapahtuma järjestettiin kaksi kertaa vuodessa; keväisin ja syksyisin. Keväällä tapahtuma on viikkoa ennen vappua, kesäkauden avaus. Syksyllä tapahtuma on Tampere-päivän yhteydessä. Markkinat sai heti jakamattoman suosion.  Kalamarkkinat on Tampere-päivän suosituin tapahtuma.  Keväällä ja syksyllä tapahtumassa käy noin 30 000-40 000 asiakasta noin 80 000 asiakasta.

Hyvä idea poiki uusia tapahtumia eri puolille maatamme. Pian Tampereen kalamarkkinoiden käynnistyttyä alkoikin eri puolille Suomen nousta kalamarkkinaboomi. Kalamarkkinatapahtumia onkin runsaasti eri puolilla Suomea.

Kalastajien suoramyyntitapahtuma

Vuosien varrella markkinoilla on ollut useita muotituotteita, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Loimukirjolohi, kalapaella, upporasvassa tiristetyt muikut ym. ovat pysyneet yleisön suosikkeina. Perinteiset puolisäilykkeet silakasta, täyssäilykkeet muikusta, kuoreesta, särjestä ovat pysyneet suosittuina.  Monille kalastajille kalamarkkinoista on tullut tärkeä lisätulon lähde sen jälkeen kun kalan hintataso laski 1990-luvulla. Markkinat ovat kalastajalle tärkeä suoramyyntitapahtuma, jossa kohdataan asiakas henkilökohtaisesti.

Kalamarkkinat on perhetapahtuma. Tapahtumassa on huomioitu myös lapset ja nuoriso. Perjantain nuorisopäivänä tarjotaan lapsille ja nuorille heitä kiinnostavia tuotteita ja ohjelmaa. Näin opetamme tamperelaiset nuoret käymään tapahtumassa ja nauttimaan kalasta. Markkinatapahtuman tulee olla tapahtuma, jossa asiakkailla on mahdollisuus syödä maittavaa kalaruokaa, tehdä hyviä ostoksia ja tapailla vanhoja tuttuja - sanalla sanoen viihtyä tapahtumassa ilman arkipäivän kiirettä.

Tervetuloa viihtymään

Toivottaa

Pekka Vuorinen

Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry

- - - - - - - -

Lisätietoa markkinoista:

Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Vuorinen puh. 050-5929 255 

Kalamarkkinoiden kartta, myyjäluettelo ja ohjelma löytyy osoitteesta www.kalatalo.fi

Tampereen kalamarkkinat pähkinänkuoressa:

Järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 1991

Nykyään vuosittain sekä keväällä että syksyllä

Markkinapaikka Tampereen Laukontori

Kävijämäärä 30 000 - 50 000, noin 100 myyjää eri puolilta Suomea

 


Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry Osoite: Viinikankatu 53, 33800 TAMPERE     e-mail: pirkanmaan.kalatalouskeskus@kalatalo.fi