PIRKANMAAN   KALATALOUSKESKUS  

 OSAKASKUNTIEN   LUVANMYYNTIPISTEET  

 RAPUTALOUS  
Ajankohtaista  
Ravunsyönnin historiaa  
Täplärapu vai jokirapu  
Kurssit, kirjat  
Lauluja rapujuhliin  
Rapujuhlat  
Rapujen syönti  
Rapujen keitto-ohje  
Lainsäädäntö  
Ruokaravun hinnat  
Rapukauppiaita  


 TAMPEREEN  
KALAMARKKINAT  


PIRKANMAAN  
KALAPAIKAT  


KALAPASSI  

KUHAMAA-PROJEKTI  

SAALISPÄIVÄKIRJA  

 PIRKANMAAN   KALATALOUSKESKUS   etusivulle  

 
  


RAPUJUHLAT

Ravun ja laulun ystävien Rapujuhliin kuuluvat:

  1. elo- syyskuun lämpimät illat ja reipasta iloista mieltä
  2. tervetulomaljat
    Täplärapuja, kuva Netiketti
  3. rapuaiheiset lautasliinat, pöytäliinat, esiliinat, rapulyhdyt, rapuveitset
  4.   (varaa runsaasti lautasliinoja ja riittävän suuret esiliinat - ravunsyönti on "rähmäämistä")
  5. yksi tai useampi leivänpaahdin
  6. sormien huuhtelukulho henkilöä kohden, jossa huuhdellaan sormet ravunsyönnin aikana ja syönnin päätteeksi (esim. vettä ja mustaviinimarjapensaan lehtiä tai vettä ja sitruunaviipaleita)
  7. keitetyt ravut tarjoillaan laakeassa astiassa tilillä koristeltuna, josta ruokailijat ottavat ravut itse
  8. ravut syödään sormin, käyttäen rapuveistä - imeskellen ja ryystäen.
  9. juomat: olut / snapsi / kivennäisvesi / vesi yhdessä tai erikseen
  10. " : kuiva valkoviini / kivennäisvesi / vesi yhdessä (viinin kanssa ei snapseja)
  11. " :muista myös alkoholittomat vaihtoehdot
  12. rapuaiheiset yhteislaulut rapujuhlien lauluja - monista laulun sanoja riittävästi
  13. Huomioi myös lapset ohjelmaa laatiessasi
    - lapset ovat rapujuhlissa mukana mielellään

Rapujuhlien ohjelmaa:

  • puhe ravulle, keitolle, salaatille tms.
  • ravunsyöntikurssi, joukosta yksi näyttää kokemattomille miten rapuja syödään
  • ensimmäiselle pyrstölle otetaan ensimmäinen snapsi
  • niille vieraille, jotka eivät syö rapuja keitä esimerkiksi herneen palkoja kulhoon, herneet voi kastaa esim. voisulaan tai vastaavaan
  • juhlan lopuksi vieraista yksi pitää kiitospuheen emännälle ja isännälle

    Menu vaihtoehtoja on useita - seuraavassa pitämissäni rapujuhlissa käytetty menu:

    Menu:
    Alkuruoka: esimerkiksi keitto tai salaatti tai tukevampaakin ruokaa
    Pääateria: runsaasti rapuja, paahtoleipää
    Jälkiruoka: jäähdykettä / jäätelöä, kahvi / tee


  •   AJANKOHTAISTA

     
          

    ProAgria Pirkanmaan maaseutukeskus ry:n Pirkanmaan kalatalouskeskus Näsilinnankatu 48 D, PL 97, 33101 TAMPERE
    puh. 020 747 2795, fax 020 747 2801, e-mail: etunimi.sukunimi@proagria.fi