Ravun ja laulun ystävien Rapujuhliin kuuluvat:

  1. elo- syyskuun lämpimät illat ja reipasta iloista mieltä
  2. tervetulomaljat
  3. rapuaiheiset lautasliinat, pöytäliinat, esiliinat, rapulyhdyt, rapuveitset
  4. yksi tai useampi leivänpaahdin
  5. sormien huuhtelukulho henkilöä kohden, jossa huuhdellaan sormet ravunsyönnin aikana ja syönnin päätteeksi (esim. vettä ja mustaviinimarjapensaan lehtiä tai vettä ja sitruunaviipaleita)
  6. keitetyt ravut tarjoillaan laakeassa astiassa tilillä koristeltuna, josta ruokailijat ottavat ravut itse
  7. ravut syödään sormin, käyttäen rapuveistä – imeskellen ja ryystäen.
  8. juomat: olut / snapsi / kivennäisvesi / vesi yhdessä tai erikseen
  9. ” : kuiva valkoviini / kivennäisvesi / vesi yhdessä (viinin kanssa ei snapseja)
  10. ” :muista myös alkoholittomat vaihtoehdot
  11. rapuaiheiset yhteislaulut rapujuhlien lauluja – monista laulun sanoja riittävästi

Rapujuhlien ohjelmaa:puhe ravulle, keitolle, salaatille tms.
ravunsyöntikurssi, joukosta yksi näyttää kokemattomille miten rapuja syödään
ensimmäiselle pyrstölle otetaan ensimmäinen snapsi
niille vieraille, jotka eivät syö rapuja keitä esimerkiksi herneen palkoja kulhoon, herneet voi kastaa esim. voisulaan tai vastaavaan
juhlan lopuksi vieraista yksi pitää kiitospuheen emännälle ja isännälle

Menu vaihtoehtoja on useita – seuraavassa pitämissäni rapujuhlissa käytetty menu:

Menu:
Alkuruoka: esimerkiksi keitto tai salaatti tai tukevampaakin ruokaa
Pääateria: runsaasti rapuja, paahtoleipää
Jälkiruoka: jäähdykettä / jäätelöä, kahvi / tee