| | | |

Kalaherkkuja viikonloppuna Tampereen kalamarkkinoilla

Perjantaina 3.10. katetaan Laukontorin kalapöytä 64. kerran. Tampereen kalamarkkinoille on tulossa Tampereen päivän viikonlopuksi laaja myyjäkatras. Kalatori täyttyy perjantaista sunnuntaihin herkullisista tuoksuista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tarjolla on paikan päällä syötäviä kalaruokia, erilaisia kalatuotteita kotiin vietäväksi, hunajaa, leipomotuotteita ja muita elintarvikkeita sekä oheistuotteita.

Syksyn kalamarkkinoiden teemakalana on hauki, Suomen vesien kiistaton valtias. Hauki on ahvenen ohella vesistöjemme yleisin kalalaji, joka asuttaa vesistöjämme Hangosta Utsjoelle. Ehkäpä pitkälti juuri yleisyytensä takia hauki on edelleen aliarvostettu kala. Tapahtuman järjestäjä Pirkanmaan Kalatalouskeskus haluaa lisätä edelleen hauen arvostusta ja käyttöä. Hauki on maukas kalalaji, josta voidaan valmistaa monipuolisesti herkullisia aterioita arkeen ja juhlaan. Viime vuosina mm. monet huippukokit ovat nostaneet haukea ylemmäs kohti jalustaa, jonne se ehdottomasti kuuluu. Haukikannat ovat hyvät ja edelleen vahvistuneet monissa järvissä viime vuosina, joten hauenkalastus on kestävällä pohjalla, ja sitä voidaan edelleen lisätä.

Kalamarkkinoiden ohjelmaan sisältyy kalankäsittelynäytöksiä, tietoiskuja, kalaruokanäytös lauantaina sekä live-musiikkia joka päivä kalamarkkinoiden ohjelmalavalla kolmen artistin ja perjantaina musiikkiluokan esittämänä. Akvaariossa on nähtävänä täplärapuja kalatalouskeskuksen osastolla.

Samankaltaiset artikkelit